Články se štítkem: zdravá strava

DEJTE ŠANCI CELÝM ZRNŮM! MŮŽETE JEN ZÍSKAT...

09.03.2022 | V posledních letech se neustále zvyšuje spotřeba výrobků z celozrnných mouk, které spotřebiteli nabízí určité výživové a zdravotní výhody. Víte, co můžete konzumací celozrnného pečiva získat?

DÁTE SI CIZRNU? REGULUJE TLAK A ZABRAŇUJE UKLÁDÁNÍ TUKŮ

01.03.2022 | Poklad dálného východu je starší než vynález písma i než základy prvních pyramid v Gíze. Poznatků o využívání cizrny sice není mnoho, z dochovaných pramenů o životě starověkých civilizací, je však patrné, že platila za zázračný elixír života. Byla to totiž právě cizrna, patrně připravována již v té době ve formě jakési kaše, díky čemu přežívali poutníci dlouhá tažení pouští. Dnes už víme, že za její prospěšností pro lidské tělo nestojí ochranná ruka bohů, ale její unikátní složení.

SACHARIDOVÝ ŽEBŘÍK ANEB STUPÍNKY KE SNÍŽENÍ VÁHY

21.02.2022 | Pokud jste si zvolili hubnutí podle Atkinse, čeká vás program omezeného příjmu sacharidů, který slibuje trvalé snížení hmotnosti. Správně sestavená strava zahrnuje jídla bohatá na vlákninu a další výživné látky, spoustu vitamÍnů, minerálních a fytochemických látek, správné množství bílkovin a tuky vhodného typu. Jdete do toho?

PŘEMEK FOREJT SE PUSTIL DO NEVŠEDNÍ SPOLUPRÁCE! POSVÍTÍ SI NA JUNK FOOD

18.02.2022 | Oblíbený šéfkuchař Přemek Forejt se spojil se sítí restaurací rychlého občerstvení McDonald‘s. Během tříleté spolupráce se tak veřejnost spolu s Přemkem podívá pod pokličku výrobním procesům oblíbených produktů McDonald‘s. Pomyslná funkce „kontrolora kvality“ bude zahrnovat i návštěvy u dodavatelů a testování kvality používaných surovin.

ČEŠI PŘICHÁZEJÍ NA CHUŤ RYBÁM: LOSOS V JASNÉM VEDENÍ

27.01.2022 | Zájem Čechů o ryby se značně odvíjí od dané sezony, nejvyšší je před Vánocemi. Obecně ale poptávka po rybách v tuzemsku stoupá, nejoblíbenější je losos. Obchodníci rozšiřují nabídku mořských i sladkovodních ryb, zaměřují se na certifikované chovy a co nejrychlejší dodání k zákazníkovi od výlovu.

VODA JE ZÁKLAD + TIPY, ČÍM SI JI OCHUTIT

26.01.2022 | Pravidelný pitný režim je bezesporu důležitý. Vedle toho, kolik toho vypijeme, je ale důležitá i volba samotných nápojů. Mezi obecně doporučované jako zdraví prospěšné patří především voda, čaj a čerstvé ovocné nebo zeleninové šťávy.

JAK KOUPIT A NEPROHLOUPIT: DŽUS, NEKTAR, KONCENTRÁT

21.01.2022 | Vysoký obsah jednoduchého cukru, klamavé označení 100% ovocného či zeleninového podílu či obsah konzervantů, umělých sladidel a dalších přídatných látek. Většinu z toho můžete zaslechnout, pokud je řeč o ovocných a zeleninových šťávách nebo džusech. Jak to s těmi džusy doopravdy je?

ZAMĚŘTE SVOU POZORNOST NA OCENĚNÉ POTRAVINY!

19.01.2022 | Potravinářská komora ČR již od roku 2014 vyhlašuje „Cenu Potravinářské komory o nej- lepší potravinářský inovativní výrobek“ a to pro všechny potravinářské komodity.

PŘITUHUJE! ALE TYTO POTRAVINY VÁS V TOM NENECHAJÍ

07.01.2022 | Podzimní sychravé dny jsou v plném proudu a pokud vás teplé oblečení dostatečně nezahřeje a cítíte vnitřní chlad, můžete si pomoci vhodnými potravinami a různým kořením.

NEDOSTATEK POHYBU? ZAVEĎTE POHYBOVÉ SVAČINY!

06.01.2022 | Sedím, sedíš, sedíme... a to příliš často a příliš dlouho bez přerušení. Když se k tomu přidá nedostatek rutinního pohybu a pokud pohybové aktivity, které volíme, jsou často v přímém protikladu k naší nečinnosti během většiny dne – jsou příliš intenzivní a vedou k přetěžování, výsledkem jsou zdravotní problémy a úrazy.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.